Waterwratjes

 Steeds meer ouders vinden hun weg naar mijn praktijk met hun kind met waterwratjes.
 
Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus. De besmettelijkheid is groot. Besmetting kan via voorwerpen en via rechtstreeks huidcontact.
Waterwratten zijn hardnekkig en kunnen zich enorm uitbreiden. Uiteindelijk verdwijnen ze vanzelf na 6 tot 12 maanden. In heel enkele gevallen duurt dit jaren.
Vaak zien we dat de wratjes op een gegeven moment gaan ontsteken. Er komt wat etter op, ze barsten open en er onstaat een korstje. Vaak is dit een teken dat de waterwrat gaat verdwijnen.
 
Homeopathische behandeling van waterwratten is erop gericht om de uitbreiding van de wratjes te stoppen, het indrogen te bevorderen en de ontsteking te genezen. Hiervoor zijn meerdere middelen die in aanmerking kunnen komen, afhankelijk van de fase waarin de waterwratjes zich bevinden.
 
Naast het gericht behandelen van de wratjes, behandel ik ook de aanleg voor virale infecties. Want waarom krijgt het ene kind wel waterwratjes en lijkt een ander kind er helemaal niet gevoelig voor te zijn? Dat heeft te maken met je aanleg. Door ook die aanleg aan te pakken verdwijnen de wratjes vlotter en is de kans op terugkeer zeer klein.