Menstruatie en pubertijd

De menstruatiecyclus tijdens de puberteit.
Problemen rondom de menstruatie komen veel voor.
Bij jonge meisjes kan het op gang komen van de cyclus een moeizaam proces zijn. Extreme buikklachten, hoofdpijn of onregelmatige cyclus komen veel voor. De menstruatie kan dan zelfs je hele leven gaan bepalen. Veel jonge meiden kiezen voor de anticonceptiepil om de klachten het hoofd te bieden.
 
Helaas zorgt de anticonceptiepil voor het platleggen van je eigen hormoonsysteem. Hierdoor ben je weliswaar verlost van een deel van je klachten, maar wanneer je stopt met de 'pil' om bijvoorbeeld zwanger te worden, komen de klachten heftig terug. Je eigen hormoonsysteem heeft immers nooit de kans gehad om een gezond, werkend systeem te worden.
Ook reageert niet iedereen zonder bijwerkingen op de pil. Stemmingswisselingen, vocht vasthouden en hoofpijn in de stopweek komen veel voor.
 
Er zijn veel homeopathische middelen die ingezet kunnen worden om een gezonde cyclus op te bouwen. Het resultaat is vaak snel merkbaar! Welk middel voor jou van toepassing is, kan ik alleen bepalen aan de hand van jouw verhaal. Je bent van harte welkom om je situatie te bespreken en zo te ervaren wat homeopathie voor jou kan betekenen.