De overgang

 De overgang – boeiend of een enorme klus??   

Over de overgang is veel geschreven. Het is een fase in het leven die begint met  een enorme omslag van de hormoonhuishouding. Hierdoor is er fysiek van alles voelbaar en mentaal komen vrouwen in een veranderingsproces.

Sommige vrouwen ervaren de overgang  als een boeiende fase. Ze voelen zich sterker dan in hun jongere jaren. Met al hun levenservaring voelen zij zich zekerder.  Hun hormoonsysteem veroorzaakt geen extreme klachten. In de basis is hun hormoonsysteem gezond. Hierdoor is het lichaam in staat om de grote hormoonomslag  te hanteren.

Voor een groot deel van de vrouwen is het doorkomen van de overgang echter een enorme klus. Wegdrijvend van het zweet in bed, stemmingswisselingen, gevoel van er niet meer toe doen, enorm vloeien tijdens de onregelmatig optredende menstruatie etc. Het lichaam is niet goed in staat om de grote hormoonomslag te hanteren.

Homeopathie is erop gericht om het proces van de overgang te ondersteunen. De homeopathische middelen geven je eigen hormoonsysteem een zetje in de goede richting waardoor de overgang ook voor jou een boeiende fase kan worden.